Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@07:04:28 GMT

تکیه تسنیم| درد و دل‌های غلام امام حسین (ع) به روایت قاسم صرافان + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۹۱۸۳

تکیه تسنیم| درد و دل‌های غلام امام حسین (ع) به روایت قاسم صرافان + فیلم

‍‍‍‍‍‍

قاسم صرافان با ایباتی شنیدنی، درد و دل‌های «جَون» غلام امام حسین (ع) را روایت کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، قاسم صرافان شاعر آیینی نام‌آشنای کشور مهمان ویژه برنامه "تکیه تسنیم" بود که به مناسبت ماه محرم از خبرگزاری تسنیم منتشر می‌شود. 

او به مناسبت روز چهارم محرم، شعری را به حضرت "جَون"، غلام امام حسین علیه السلام که در واقعه کربلا به شهادت رسید، تقدیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جَون از شهدای واقعه کربلا است. او فردی سیاه‌پوست اهل نوبَه (منطقه‌ای در آفریقا) و غلام فضل بن عباس بن عبدالمطلب بود که امام علی(ع) او را خرید و به ابوذر بخشید. او تا زمان وفات ابوذر (سال 32 قمری) در ربذه همراه او بود و سپس به نزد امام علی(ع) برگشت و در کنار اهل بیت ماند. گویا او در تعمیر و آماده سازی اسلحه مهارت داشته و در نقلی از امام سجاد (ع) آمده است: شب عاشورا جون در چادر امام حسین(ع) بود و شمشیر او را آماده می‌کرد.

روز عاشورا امام حسین (ع) جون را از رفتن به میدان بازداشت و بیعتش را از او برداشت، ولی او خطاب به امام گفت: «به خدا سوگند هرگز از شما جدا نمی‌شوم تا خون من با خون شما درآمیزد».

در زیر فیلم شعرخوانی قاسم صرافان و متن شعر او را از نظر می‌گذرانید: 

 

تکیه تسنیم| روایتی شنیدنی از مکالمه حضرت زینب و امام حسین در ورود به کربلا + فیلمشعرخوانی "مهران رجبی" برای حضرت علی اصغر در برنامه زنده/ یک سوال مادرانه، تیر خیلی درد داشت؟!در روزگار طلایی "شعر آیینی" هستیم/ معارف عاشورایی، از طلیعه شعر فارسی پس از اسلام وجود داشته است

تا پیشکش کنم به جز این سر نداشتم
رویم سیاه تحفه بهتر نداشتم

شرمنده بودم از بدن نامعطرم
نزدیک تو اگر قدم برنداشتم

عشق من و تو، زاده زهرا شنیدنی است
با یک کلاف هم دل یوسف خریدنی است

پیش تو ایستادم و خواندم به زیر لب
خال سیاه بر رخ زیبا چه دیدنی است

گفتی برو چگونه رهایت کنم حسین؟
آورده‌ام سری که فدایت کنم حسین

گیرم قبول کردم و رفتم، بدون تو
می‌میرم آن دمی که هوایت کنم حسین

قلبم تو را صدا زده از پشت جوشنم
بنگر فقط به عشق تو شمشیر می‌زنم

با تو نشسته‌ام که چو کوهی ایستاده‌ام
تنها کنار توست که حس می‌‌کنم منم

حبُّ الحسینیم، شده‌‌ام مست مست مست
ای وای اگر که تیغ بیفتد به دستِ مست

کِی دست روی دست گذارد در امتحان
تا پای مرگ پای رفاقت نشسته مست

هر چند ماه می‌‌شود اینجا فدای تو
بگذار جُون جان بدهد پیش پای تو

خونم سیاه نیست، ببین سرخ شد زمین
بر روی خاک شاخه گلی شد برای تو

من بنده‌ ات؟ نه عاشقِ در بند گیسویت
شد آفتاب عاقبت این سایه پهلویت

در خواب دیده‌ جُون  تو را بارها ولی
در خواب هم ندیده سرش را به زانویت

دیگر چرا برای غلامت دعا کنی؟ 
وقتی که درد را به نگاهی دوا کنی

واجب نبود دست کشی روی صورتم
وقتی که خاک را به نظر کیمیا کنی

هوش از سر بنی اسد امشب پریده است
یک قطره عطر سیب به خونم چکیده است

جای تعجب است درخشیدنم مگر؟ 
دستی حسین بر سر و رویم کشیده است

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شعر عاشورایی عاشورا کربلا امام حسین ع شعر شعر آیینی شعر عاشورایی عاشورا کربلا امام حسین ع شعر شعر آیینی قاسم صرافان امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟

با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

به گزارش ایسنا،‌ بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات،‌ موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روزهای پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبرها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیداهای آنان در بهارستان، ‌انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تنها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیداهای هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تنها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • مسدود شدن میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • مسیر میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم مسدود است
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟